Personvogns[-]mekanikeruddannelsen

Uddannelsen til personvognsmekaniker er for dig, der vil arbejde med teknik og elektronik på køretøjer. Du får et stort kendskab til den teknologi, der bruges ved reparation af moderne køretøjer. Som mekaniker kommer du til at arbejde med fejlfinding, reparation og justering af motorer samt bremser, koblinger og styretøj på bl.a. personbiler. Du kommer også til at vejlede kunder i forhold til økonomi, sikkerhed og kvalitet i forbindelse med reparationer og servicearbejde. Du bliver en ekspert på dit felt.

Du får et svendebrev, der giver dig adgang til at arbejde inden for dit fag med gode muligheder for forskellige karriereveje, f.eks. værkfører eller tekniker. Uddannelsen giver samtidig adgang til videregående uddannelser som f.eks. autoteknolog, ingeniør, maskinmester og produktionsteknolog. Du kan også supplere din faglige uddannelse med efteruddannelseskurser.

EUX PERSONVOGNSMEKANIKER
EUX Personvognsmekaniker er en uddannelse, hvor du kan kombinere det bedste fra erhvervsuddannelsen til personvognsmekaniker med relevante gymnasiefag. Efter endt uddannelse får du både et svendebrev og et eksamensbevis for en gymnasial eksamen. Det betyder, at du bliver uddannet som personvognsmekaniker, men samtidig tager eksamen i de mere boglige gymnasiale fag, der kræves, hvis du efterfølgende ønsker at søge ind på en videregående uddannelse.

Fakta om uddan[-]nelsen

 • Varighed Fra 2 år 6 mdr. til 5 år
 • Adgangskrav 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
 • Økonomi SU eller elevløn

Teknik & service

For mange er det en drengedrøm at få lov til at arbejde med biler. Og mekanikerfaget er i dag én af de mest eftertragtede erhvervsuddannelser i Danmark.

I dag handler jobbet om meget andet end at skifte luftfilter, rette buler ud i en fart og få sorte fingre. Biler og lastbiler er nemlig højteknologi på hjul. Det vigtigste er, at du bliver skrap til både teori og praksis, uanset om det handler om sikkerhed, elektroniske styringssystemer eller rent detektivarbejde når et teknisk problem viser sig.

Læs meget mere her 

Jobmulig[-]heder

  Når du har taget en uddannelse inden for Teknik & Service, vil dette for eksempel være dine jobmuligheder:

  • Lastvognsmekaniker
  • Personvognsmekaniker
  • Autotekniker
  • Automontør
  • Karrosseritekniker

læs mere om personvognsmekanikeruddannelsen

LÆS MERE OM UDDANNELSEN PÅ UG.DK