Lastvognsmekaniker[-]uddannelsen

Uddannelsen til lastvognsmekaniker er for dig, der vil arbejde med teknik og elektronik på store køretøjer. Du får et stort kendskab til den teknologi, der bruges ved reparation af moderne køretøjer. Som lastvognsmekaniker kommer du til at arbejde med fejlfinding, reparation og justering af motorer samt bremser, koblinger og styretøj på bl.a. lastvogne. Du kommer også til at vejlede kunder i forhold til økonomi, sikkerhed og kvalitet i forbindelse med reparationer og servicearbejde. Du bliver en ekspert på dit felt.

Du får et svendebrev, der giver dig adgang til at arbejde inden for dit fag med gode muligheder for forskellige karriereveje, f.eks. værkfører eller tekniker. Uddannelsen giver adgang til videregående uddannelser som f.eks. autoteknolog, ingeniør, maskinmester og produktionsteknolog. Du kan også supplere din faglige uddannelse med efteruddannelseskurser.

EUX LASTVOGNSMEKANIKERUDDANNELSEN
EUX Lastvognsmekaniker er en uddannelse, hvor du kan kombinere det bedste fra erhvervsuddannelsen til lastvognsmekaniker med relevante gymnasiefag. Efter endt uddannelse får du både et svendebrev og et eksamensbevis for en gymnasial eksamen. Det betyder, at du bliver uddannet som lastvognsmekaniker, men samtidig tager eksamen i de mere boglige gymnasiale fag, der kræves, hvis du efterfølgende ønsker at søge ind på en videregående uddannelse.

Fakta om uddan[-]nelsen

 • Varighed Fra 2 år 6 mdr. til 5 år
 • Adgangskrav 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
 • Økonomi SU eller elevløn

Mød rasmus

En lastbil er ikke bare en lastbil. Hver eneste vogn er unik og skal tilpasses efter den enkelte vognmands ønsker. Derfor er det Rasmus’ opgave som lastvognsmekaniker at få lastvognens indstillinger til at passe, så den matcher de forskellige ønsker.

Det giver Rasmus en god fornemmelse, når han kan hjælpe folk i forskellige omstændigheder med at komme videre: ”Det er ud i al slags vejr, og så op på job næste morgen. Danmark skal køre rundt!”

Læs mere om ambassadørerne

Teknik & service

For mange er det en drengedrøm at få lov til at arbejde med biler. Og mekanikerfaget er i dag én af de mest eftertragtede erhvervsuddannelser i Danmark.

I dag handler jobbet om meget andet end at skifte luftfilter, rette buler ud i en fart og få sorte fingre. Biler og lastbiler er nemlig højteknologi på hjul. Det vigtigste er, at du bliver skrap til både teori og praksis, uanset om det handler om sikkerhed, elektroniske styringssystemer eller rent detektivarbejde når et teknisk problem viser sig.

Læs mere her 

jobmulig[-]heder

  Når du har taget en uddannelse inden for Teknik & Service, vil dette for eksempel være dine jobmuligheder:

  • Lastvognsmekaniker
  • Personvognsmekaniker
  • Autotekniker
  • Automontør
  • Karrosseritekniker