Karrosseritekniker[-]uddannelsen

Når uheldet er ude, og en bil er blevet beskadiget, står karrosseriteknikeren klar på værkstedet. Og selvom bilerne i dag har mange sensorer og selvkørende teknologi, er antallet af årlige skader og biler på vejene kun gået én vej – opad. Jobsikkerheden er derfor stor og vedvarende, når du vælger en karriere som karrosseritekniker.

Som karrosseritekniker fremstiller og reparerer du karrosseri på personbiler, varevogne, lastbiler og busser. Du designer, former og omdanner et råt stykke metal til nyt karrosseri, der er skræddersyet til det enkelte køretøj. Du bruger dine hænder, dit hoved og den nyeste teknologi. Når du enten reparerer det eksisterende karrosseri eller opbygger nyt helt fra bunden.

Du tager uddannelsen som karrosseritekniker på College360 i Silkeborg og på TEC i Hvidovre. Uddannelsen tager 4,5 år og består af et grundforløb, skoleophold og praktik ude i en virksomhed. Du får derfor en uddannelse, der både forgår på skolebænken og ude på værkstederne, hvor du fra starten af får hands-on-erfaring. Efter endt uddannelsen får du et svendebrev.

Du har også mulighed for at tage uddannelsen med EUX, hvor du kombinerer det bedste fra erhvervsuddannelsen til karrosseritekniker med relevante gymnasiefag. EUX-uddannelsen tager 5 år.

I fremtiden vil du typisk arbejde på et skadesværksted, bilværksted, i forsikringsbranchen eller hos leverandører af udstyr og værktøj inden for faget.

Din fremtid
Én ting er sikkert –  der kommer ikke færre biler på vejene og derfor er der er brug for karrosseriteknikere – ikke blot nu, men også i fremtiden. Derfor er din jobsikkerhed stor, når du vælger en karriere som karrosseritekniker.

I fremtiden vil du typisk arbejde på autoværksteder, i forsikringsbranchen eller eventuelt hos leverandører af udstyr og værktøj inden for faget.

Der er også rigtig gode muligheder for at komme til udlandet og arbejde med faget.

Fakta om uddan[-]nelsen

  • Varighed Fra 4 år og 6 mdr. til 5 år
  • Adgangskrav 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
  • Økonomi SU eller elevløn

Mere information og tilmelding

Du kan læse mere om uddannelsens opbygning, indhold og specialer, samt hvor den udbydes her.
 
Tag også et nærmere kig på de to skoler, hvor du kan læse hele uddannelsen:
College360
TEC