Karrosseritekniker[-]uddannelsen

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
Hele uddannelsen som karrosseritekniker kan du tage på Teknisk Skole Silkeborg, hvor du har mulighed for at bo på skolens elevhus under din uddannelse. Her bor du sammen med en masse andre unge, der også er på skolen for at forfølge deres drøm om en karriere i bilbranchen. Du kan også tage uddannelsen på TEC Hvidovre på Sjælland.

Uddannelsens opbygning
Uddannelsen tager 4 år og 6 måneder og består af et grundforløb, skoleophold og praktik ude i en virksomhed. Du får derfor en uddannelse, der ikke kun foregår på skolebænken, men også i høj grad ude i værkstederne, hvor du får hands-on-erfaring allerede tidligt i din uddannelse.

Din fremtid
Én ting er sikkert –  der kommer ikke færre biler på vejene og derfor er der er brug for karrosseriteknikere – ikke blot nu, men også i fremtiden. Derfor er din jobsikkerhed stor, når du vælger en karriere som karrosseritekniker.

I fremtiden vil du typisk arbejde på autoværksteder, i forsikringsbranchen eller eventuelt hos leverandører af udstyr og værktøj inden for faget.

Der er også rigtig gode muligheder for at komme til udlandet og arbejde med faget.

Fakta om uddan[-]nelsen

 • Varighed Fra 4 år og 6 mdr. til 5 år
 • Adgangskrav 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
 • Økonomi SU eller elevløn

Mød nichlas

Nichlas er uddannet karrosseritekniker og har altid brændt for at arbejde med biler. I jobbet som karrosseritekniker handler det både om at kunne bruge hænder og hoved – og det er noget Nichlas kan. Faktisk gør han det så godt, at han i 2017 blev danmarksmester i sit fag og samme år deltog i verdensmesterskabet ”World Skills” i Abu Dhabi, hvor han gjorde en flot indsats i hård konkurrence med karrosseriteknikere fra hele verden.

Læs mere om ambassadørerne

Teknik & service

For mange er det en drengedrøm at få lov til at arbejde med biler. Og mekanikerfaget er i dag én af de mest eftertragtede erhvervsuddannelser i Danmark.

I dag handler jobbet om meget andet end at skifte luftfilter, rette buler ud i en fart og få sorte fingre. Biler og lastbiler er nemlig højteknologi på hjul. Det vigtigste er, at du bliver skrap til både teori og praksis, uanset om det handler om sikkerhed, elektroniske styringssystemer eller rent detektivarbejde når et teknisk problem viser sig.

Læs mere her

jobmulig[-]heder

  Når du har taget en uddannelse inden for Teknik & Service, vil dette for eksempel være dine jobmuligheder:

  • Lastvognsmekaniker
  • Personvognsmekaniker
  • Autotekniker
  • Automontør
  • Karrosseritekniker

læs mere om karrosseriteknikeruddannelsen

LÆS MERE OM UDDANNELSEN PÅ UG.DK