Autoteknologuddannelsen

Brænder du for ledelse, kommunikation og kundepleje i en bilbranchens virksomheder, er uddannelsen til autoteknolog noget for dig. Du lærer at kommunikere med kunder, mekanikere og bilens computer. Samtidig bliver du rustet til selvstændigt at kunne forestå ledelses- og rådgivningsmæssige opgaver inden for bilbranchen – også når det gælder økonomi.

Undervejs i uddannelsen får du ud over ledelsesværktøjerne også et indgående kendskab til autoteknologi. Du lærer at diagnosticere, optimere, montere og udskifte dele og komponenter. Du får også kendskab til og ny viden om autoteknologiske produkter i forbindelse med mekaniske, elektroniske, hydrauliske, samt termo‐ og aerodynamiske problemstillinger.

Du får en bred teoretisk indsigt, som du kan bruge i funktioner som f.eks. værkstedschef, teknisk rådgiver og specialist i branchens virksomheder. I takt med den teknologiske udvikling kan du hurtigt få en nøgleposition. Der er stadig flere automatiske og computerstyrede funktioner på biler, og de moderne værksteder har højteknologiske testfunktioner og brug for specialister.

I forhandlerleddet er der brug for sælgere med såvel viden om teknologi, service som kommunikation med kunder. Kombinationen af ledelse, kommunikation, kundepleje og en teknisk forståelse på højt niveau, er en sikker vej ind fremtidens bilbranche.

Fakta om uddan[-]nelsen

 • Varighed 2 år
 • Adgangskrav Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse
 • Økonomi SU

teknik & service

For mange er det en drengedrøm at få lov til at arbejde med biler. Og mekanikerfaget er i dag én af de mest eftertragtede erhvervsuddannelser i Danmark.

I dag handler jobbet om meget andet end at skifte luftfilter, rette buler ud i en fart og få sorte fingre. Biler og lastbiler er nemlig højteknologi på hjul. Det vigtigste er, at du bliver skrap til både teori og praksis, uanset om det handler om sikkerhed, elektroniske styringssystemer eller rent detektivarbejde når et teknisk problem viser sig.

Læs mere her

jobmulig[-]heder

  Når du har taget en uddannelse inden for Teknik & Service, vil dette for eksempel være dine jobmuligheder:

  • Lastvognsmekaniker
  • Personvognsmekaniker
  • Autotekniker
  • Automontør
  • Karrosseritekniker

LÆS MERE om AUTOTEKNOLOGUDDANNELSEN

LÆS MERE OM UDDANNELSEN PÅ UG.DK