teknik & service

For mange er det en drengedrøm at få lov til at arbejde med biler. Og mekanikerfaget er i dag én af de mest eftertragtede erhvervsuddannelser i Danmark.

I dag handler jobbet om meget andet end at skifte luftfilter, rette buler ud i en fart og få sorte fingre. Biler og lastbiler er nemlig højteknologi på hjul. Det vigtigste er, at du bliver skrap til både teori og praksis, uanset om det handler om sikkerhed, elektroniske styringssystemer eller rent detektivarbejde når et teknisk problem viser sig.

Hvis du vil have succes, skal du udover teknisk dygtighed også være grundig og systematisk, og IT vil være et af dine vigtigste værktøjer på jobbet. Nogle gange skal du også kunne finde information på fremmedsprog, og under alle omstændigheder skal du kunne tale klart sprog, når du forklarer både kunder og kolleger, hvad det kræver og koster at få bilen køreklar igen. Og da bilen er så vigtig i folks dagligdag, skal du kunne leve op til folks tillid og levere til aftalt tid.

Hvis du vælger teknikervejen, vil der være mange muligheder for dig. Når du har nogle års erfaring, står vejen åben for en videre karriere, hvad enten du har lyst til at blive værkfører, værkstedschef eller f.eks. læse til autoteknolog. Og skulle du efter nogle år i branchen ønske at prøve kræfter med noget andet, er mekanikernes kompetencer og færdigheder i høj kurs i andre dele af dansk industri.