salg & rådgivning

Hvis du godt kan lide at sælge, kender du sikkert allerede følelsen, når et salg lykkes – stolthed over din præstation, glæden over, at du har tjent penge, eller en rar fornemmelse af at have opfyldt den nye ejers ønsker. Som sælger får du en helt central rolle i branchen, og du bliver udfordret, uanset om dine kunder er private eller virksomheder.

At sælge en bil er meget mere end blot at overlevere nøglerne til køberne. Den moderne bilkøber er krævende, og både miljøhensyn og nye finansieringsformer har stigende betydning for ønsker og valg. Samtidig studerer stadig flere bilen over nettet, og træffer beslutningen om bilkøbet derhjemme, i stedet for bag rattet hos bilforhandleren.

Hvis du gerne vil være en dygtig sælger er det ikke nok at være venlig og vide en masse om biler. Du skal også være en god menneskekender, så du kan finde frem til de kriterier, der reelt driver en mulig købers interesse. Derudover skal du også kunne rådgive detaljeret og troværdigt om andre emner end selve bilen, eksempelvis finansieringsmuligheder og forsikringsformer. I det hele taget skal du kunne lide at forhandle, uanset hvilken type køber, du møder.

Hvis du vælger en karriere inden for salg og rådgivning, vil der være mange muligheder for dig. Når du har nogle års erfaring, står vejen åben for en videre karriere, hvad enten du har lyst til at blive for eksempel salgschef, erhvervskundechef eller Risc Manager. Og skulle du efter nogle år i branchen ønske at prøve kræfter med noget andet, er dine kompetencer og færdigheder i høj kurs i mange andre brancher.