Logistik & proces

Arbejdet med logistik og proces er en nøglefunktion i branchen. Det er logistikken og processerne, der på en og samme tid holder bilerne sikkert kørende og kunderne loyale.

Der er mange tusinde forskellige reservedele på hylderne i bilbranchen, og dine kunder og kolleger på værkstedet er afhængige af, at du leverer den rigtige del til en skarp pris og på det aftalte tidspunkt, hver gang. Det kan være kompliceret, fordi komponenter bliver stadigt mere avancerede, logistikken kan drille og du undertiden skal have fat i internationale kontakter for at få tingene til at lykkes.

Som indkøber og sælger af reservedele skal du derfor have det store overblik og samtidig være meget detaljeorienteret. Du skal have god teknisk forståelse, kende logistikprocesser og frem for alt være god til kontakt med leverandører, mekanikere og kunder. Alt sammen så du rammer den rigtige balance mellem forhandling, rådgivning og salg.

Hvis du vælger en karriere inden for logistik og proces, vil der være mange muligheder for dig. Når du har nogle års erfaring, står vejen åben for en videre karriere, hvad enten du har lyst til at blive for eksempel eftermarkedschef, værkfører eller produktchef. Og skulle du efter nogle år i branchen ønske at prøve kræfter med noget andet, er dine kompetencer og færdigheder i høj kurs i mange andre brancher.