NICHLAS, KARROSSERITEKNIKER

Man kan sige, at der er tre mio. grunde til at blive karrosseritekniker. Det er faktisk så mange biler, der kører rundt på de danske veje lige nu. Og når uheldet er ude, er der brug for en karrosseritekniker, der med den rigtige viden om bilen og et stærkt håndværk kan forvandle bilen tilbage til sin oprindelige stand.

Nichlas er uddannet karrosseritekniker og har altid brændt for at arbejde med biler. I jobbet som karrosseritekniker handler det både om at kunne bruge hænder og hoved – og det er noget Nichlas kan. Faktisk gør han det så godt, at han i 2017 blev danmarksmester i sit fag og samme år deltog i verdensmesterskabet ”World Skills” i Abu Dhabi, hvor han gjorde en flot indsats i hård konkurrence med karrosseriteknikere fra hele verden.

”Jeg brænder for håndværket i faget og elsker, at jeg kan skabe resultater med mit håndværk. Jeg ved aldrig, hvad jeg møder ind til om morgenen. Er der en skadet bil, der skal forvandles tilbage til sin oprindelige stand, så kræver det både min viden, et stærkt håndværk og en god præcision – og det er altid en rigtig spændende udfordring”.

Som karrosseritekniker berører du rigtig mange af bilens dele. Biler i dag er ikke bare stål – de udvikler sig hele tiden – bl.a. personsikkerheden i nye biler og alle de tekniske specifikationer, der er bestemt af bilproducenterne. Derfor kræver det dygtige karrosseriteknikere, der i fremtiden kan være med til at sikre den højeste kvalitet i reparationsprocessen af bilens skader, der bl.a. tæller trafikskader, rustskader og specielle karrosseriopbygninger. Derfor er karrosseriteknikeren vigtig – det er nemlig hans viden om bilen, der sikrer, at arbejdet bliver gjort ordentligt og bilen igen kan køre sikkert på vejene.

”Når man har det færdige resultat foran sig, så er man stolt. Det fedeste er at opleve kundernes reaktion når de henter deres bil – det sker ofte, at man lige får en high-five og et par pæne ord med på vejen”.