birgitte, servicerådgiver

Jeg har altid syntes, at bilbranchen var interessant, og det virkede som et spændende sted at arbejde. Men jeg vidste, at det ville være svært at komme ind uden en teknisk baggrund, og derfor valgte jeg en traineeuddannelse. Det var det helt rigtige valg for mig, fordi jeg kunne blive lært op fra bunden. Du behøver nødvendigvis ikke være bilentusiast for at arbejde i branchen, men du kan godt gå hen og blive det!

Min arbejdsdag starter klokken 7.00, hvor jeg altid danner mig et overblik over dagen. Hvis jeg kan se, at der kommer udfordringer i løbet af dagen, så flytter jeg rundt i programmet for at få det til at gå op. Jeg har et tæt samarbejde med de mekanikere, som jeg har ansvar for. Og en typisk arbejdsdag for mig indebærer også, at jeg planlægger og informerer mekanikerne om deres arbejdsopgaver. Derudover tager jeg mig af mails, kundehenvendelser og andre administrative opgaver.

Som ny – og ung – i branchen har jeg stadig meget at lære endnu. Og jeg bliver nok ikke færdig med at lære lige foreløbigt. Derfor har jeg de første par år ikke andre mål for mig selv end at suge læring til mig og udvikle mig. Men derefter drømmer jeg også om at kunne blive leder for mit eget team af mekanikere. Jeg kan klart anbefale uddannelsen til andre, fordi det er en branche i konstant udvikling – og der altid er brug for dygtige medarbejdere. Der er fart på, og du får lynhurtigt ansvar både overfor kunderne og ens team, og det er virkelig sjovt og spændende. Og så kunne branchen også godt bruge flere piger!