BILKARRIERE

Bilens univers er fascinerende. Både når man tænker på det svimlende antal af mennesker og varer, der hver dag bliver transporteret af biler og lastbiler. Men også når man bliver inspireret af bilens spændende teknologiske udvikling, som virkelig accelererer i disse år.

Bilen har historisk opfyldt et behov for frihed og bevægelse, og bilens design, præstationer og miljøprofil er i dag et tydeligt udtryk for følelser, livsstil og holdninger.

Den traditionelle tanke omkring bilbranchen skal udfordres, og vi har brug for mennesker, der tør udfordre traditionerne og tænke nyt! I bilbranchen kommer du ind i et univers, der forandrer sig med stormskridt i disse år. Og det er sted, hvor du kan være med til at gøre en forskel.

Nye forbrugertendenser og politiske vinde stiller krav til branchens ageren, bilens rolle er under forandring, nye former for mobilitet vinder frem og den teknologiske udvikling går lynende hurtigt. Det kalder på nye løsninger i branchen, og der er brug for dygtige medarbejdere, der kan tænke nyt, og som har lyst til at være en del af løsningen og spille en aktiv rolle i branchens rejse ind i fremtiden.

Uanset hvad din interesse er, så tilbyder bilbranchen dig nogle spændende uddannelses- og karrieremuligheder, hvor du kan gøre lige præcis dét, du brænder for, hvad enten det er at sælge, markedsføre, finansiere, reparere, optimere eller servicere biler. I det hele taget sørge for, at alle mennesker og virksomheder får størst mulig glæde af deres bil.

Læs vores cookiepolitik.

VIL DU VÆRE EN DEL AF EN BRANCHE I UDVIKLING?

Hvis du vil være en del af en af verdens største brancher, kan din indgang ske på flere forskellige måder.

Jobportalen giver dig mulighed for at få et overblik over, hvilke jobs der er i bilbranchen. Du kan oprette en profil, og dermed også give virksomhederne mulighed for at finde dig! Gennem din personlige profil, kan Jobportalen løbende matche dine kriterier og ønsker med konkrete jobs.

Hør historier fra branchen

På bilkarriere.dk kan du møde otte ambassadører, der tør udfordre traditionerne og hermed gøre en forskel for den danske bilbranche:

Om bilbranchen

Bilbranchen er en selvstændig brancheforening og en af de største arbejdsgiverforeninger i DI. Det sikrer gennemslagskraft og ekspertise, som er helt væsentlig, når vi vil påvirke udviklingen. Vi varetager medlemmernes branchemæssige interesser på mærkesager som skat og afgift, finansiering, konkurrenceret, energi, miljø, uddannelse og transportpolitik.

Derudover arbejder vi for branchens image, så det bliver lettere at rekruttere de rigtige medarbejdere og skabe vækst. Vores indflydelse dækker ikke kun nationalt, men også i EU regi, som i stigende grad påvirker branchens vilkår. Vi er en bredt funderet organisation og hjælper et stort antal autoriserede forhandlere af personbiler, varebiler og lastbiler, en lang række virksomheder, der er beskæftiget med reparation, vedligeholdelse og ombygning af biler samt underleverandører. Vi er omkring 600 medlemmer og i vækst.

Bilbranchen er en spændende branche, hvor tingene ændrer sig hurtigt, og hvis du vælger at gøre karriere i branchen, er du sikret løbende efteruddannelse og personlig udvikling, så du hele tiden er en af de skarpeste og dygtigste inden for dit felt. Det er uanset du arbejder med teknik, logistik, salg eller marketing. Nogle gange vil din efteruddannelse foregå i andre europæiske lande, hvor hovedkontoret for det bilmærke, du arbejder med, ligger. Du har derfor god mulighed for at komme ud i verden og hente viden med hjem.

FACTS OM BIL[-]BRANCHEN

  • Der er i Danmark mere end 40.000 beskæftiget i bilbranchen, som hver dag betjener ca. 2,5 mio. bilejere og leasingtagere.
  • De danske bilforhandlere sælger hver dag 600 nye biler til danske forbrugere og virksomheder.
  • Bilbranchen har en ung arbejdsstyrke, hvor 30 pct. er mellem 16 og 29 år.
  • Bilbranchen har en høj faglig stolthed og tradition for at have mange lærlinge og elever.
  • Den gennemsnitlige pendler kører dagligt 42,5 kilometer i bil, tog, bus eller metro. I alt tilbagelægges 79 procent af de kørte kilometer af en bilist bag rattet.
  • I 2017 kørte danske lastbiler, solgt af bilbranchen, ca. 1,5 mia. km. Det svarer til 37.000 ture rundt om jorden.
  • Bilbranchen investerer på europæisk plan mere end €50 mia. i forskning og udvikling, hvilket eksempelvis er €14 mia. mere end medicinal- og bioteknologiindustrien og  €43 mia. mere end softwareindustrien.
  • Hver dag sælger den danske lastbilbranche/bilbranche 14 nye lastbiler til danske virksomheder. Hver måned kører 418 spritnye lastbiler ud på vejene leveret af bilbranchen i Danmark.
  • Hvert år reparerer de danske bilværksteder mere end 480.000 skader på biler.